07-08-03

interactief....?

Een schrijver is verbonden met zijn lezers... want daarvoor schrijf je toch?
ook al is er maar 1 lezer en is die de schrijver zelf...
 
Dus heb ik een vraag aan wie dit leest...
stel een vraag, doe een voorstel, breng een onderwerp aan...
geef me iets om over na te denken, over te schrijven...
iets wat je van, over of door me wil weten... iets wat je grappig lijkt, iets wat je je afvraagt...
U bepaalt het zelf...
 
greetz
 
The Gemini...
 
ps, wat je vraagt zal ik ook schrijven... als toekomtstige logs...

21:29 Gepost door The_Gemini | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-08-03

als het niet mag zijn

Moet je dan gewoon opgeven?
als alles en iedereen je tegenwerkt...
ga je dan maar weg?
 
Soms gaan dingen fout.. lopen dingen niet zoals je wilt..
maar soms loopt ook eens alles fout..
en sta je als een soort toeschouwer de chaos te bekijken...
hopend dat er iets zal blijven staan...
 
ja, kweet, depri tekstje... maar als je er niet tegen kan... lees het dan niet ;o)
Ik ben een gevoelsmens... die te logisch denkt...
ik ben een mens van rede... die zijn hart niet zwijgen laat...
en daar wringt het schoentje soms...
ik heb het moeilijk te luisteren naar excuses als ze druisen tegen al waar ik in geloof
ik heb het moeilijk met een uitleg als ik weet dat het anders beter kan...
ik zie de weg maar hoe overtuig je mensen van je gelijk... als ze je de kans niet geven willen
 
Frustratie, wanhoop soms... maar ook het geloof dat ik gelijk heb...
de hoop dat ik kan blijven die ik ben... vechtend tegen angst en onrecht
in mijn job, leven en hart...
 
onbegrijpend dat mensen dingen doen waarvan ze weten dat het fout is...
ongerust dat ze ongelukkig zijn
gefrustreerd omdat zij die anders denken...
niet naar rede luisteren, niet het risico willen, durven nemen
uit angst voor wat vernieuwing brengen kan.
 
dromen over wat ooit komen kan
hopen op iets wat lukt
om te tonen dat het ook eens goed kan gaan...
en blind zijn voor de rest....

13:31 Gepost door The_Gemini | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-08-03

Kites dancing in my hands

Zondag was het weer eens vliegerfestival in het mondaine badstadje Knokke.
De temperatuur van iets over de 30°C, een zachte tot matige bries uit het noorden, het grootste deel van het strand ingenomen door bakkende sardientjes in veel te fleurige bikini's...
Kortom, het was een prachtdag.
 
Ik zocht me een plekje op het strand... iets meer zeewaarts dan de grote massa vliegers die al de lucht omtoverden tot een schilderij van vormen en kleuren... en begon wat te spelen.
De klanken van Depeche Mode klonken over het geruis van de golven.. De zon straalde in mijn gezicht, op mijn glimlach...
 
en ik haalde mijn prophecy boven... (hij staat op de bijgevoegde foto :o)
Een prophecy moet je je indenken als een 2.8M grote vlieger die, als gevlogen door iemand die er iets van kan, als een soort droom traag en beheerst door de lucht zweeft.
Na enige minuutjes om even, na een jaar niet echt goed te hebben gevlogen, het gevoel terug te krijgen begon ik wat tricks te proberen...
Traag zweefde mijn prophecy boven de grond, vlak draaiend, of zwevend in een "fade". Voor velen onder U kan ik me indenken dat het moeilijk voor te stellen is maar... kijk even de site van http://www.prismkites.com na en zoek de video's op voor meer uitleg :o)
 
Om kort te gaan... mijn vlieger danste op de muziek die ik hoorde...
Een paar argeloze toeristjes die keken bleven mijn balet onopgemerkt en eerlijk gezegd heb ik dat liever zo. Ik vlieger voor mezelf, omdat ik het ontspannend vind (al spreken mijn spieren dat vandaag nogal serieus tegen), niet omdat ik een show wil geven... dat kwam later ;o).
 
Ik sta even er even stil bij dat ik eigenlijk wel compagnie mis... en sms iemand dierbaar..  gewoon een glimlach delen met haar ;o) brengt er ook eentje op mijn gezicht weer en de wetenschap dat ik dit ooit met haar deel maakt me vrolijk weer...
 
Een jongentje die ik nog kende van vroeger in de winkel kwam me om wat les schooien dus hielp ik hem met een trukje... me verbazend over de mogelijkheden van zijn vliegertje... (een model dat ik slechts enkel de laatste maand van mijn winkelierschap leerde kennen en nooit echt testte)  En het voelde wel leuk...  Heel even was ik trug Pieter van de vliegerwinkel :o))
 
Maar de drang naar meer kwam boven en ik ging terug naar mijn vliegerzak.  Een prophecy is een zalige vlieger om op lange lijnen mee te vliegeren maar het naderen van de zee maakte dat erg moeilijk.  Naar de revolution dan maar...
Dit is iets speciaals :o)  /-/    zo ziet het er ongeveer uit en het vliegt op een manier die je met geen enkele andere vlieger kan vergelijken... je kan hem namelijk laten stoppen, achteruitvliegen..  het is het toppunt van controle...
 
De mensen die me kennen zullen niet verbaasd zijn maar... toen ging ik wat mensen pesten...
Het is niet voor niets vliegerfestival dus... zocht ik me een paar argeloze toeristjes...
ik zit op een kleine 20 meter afstand en breng mijn vlieger (2.4 m hoog) tot vlak naast hun schouder... en tik die zachtjes aan... waarop ik de vlieger weer tot boven hun hoofd breng en wegvlieg...  I know, the oldest trick in the book maar...  met een vlieger komt er toch enige originaliteit bij zou ik zeggen ;o)
 
Na ook nog een paar hoedjes te hebben gestolen... met een paar kindjes te hebben gespeeld en wat show te hebben gegeven ben ik de rev even beu...
Net op dat moment komen een paar vrienden van me toe met een powerkite...
lets go jumping...
Het gevoel van een 7.2m² vlieger in mijn handen, de trekkracht, de lift... de smile op mijn gezicht als ik na lang nog is door het zand gesleurd wordt... het gevoel van de adrenaline in mijn bloed, pompend, ... I love it :o))
 
we springen een paar uur door ... mensen kijken, verbaasd over de kracht van de vlieger, over de bewegingen die we maken, naar onze schreeuwen als we nog is goed de lucht in vliegen...
 
De vermoeidheid slaat toe..
het wordt avond...
 
nagenietend op het strand zitten we wat te praten... spelen met een diabolo, met wat andere jongleerspeeltjes... 
 
De dag is voorbij...
 
till next year... ;o)
 


16:20 Gepost door The_Gemini | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-08-03

eens iets anders :o)

Het moet niet altijd serieus zijn vind ik... dus vandaag een kleine collectie van leuke dingen op het internet... :o)
 
Dit stond op een nieuwssite... :o)

Heel wat mensen hebben een bod uitgebracht op de 30-jarige Mel uit Wrexham in Wales. Haar echtgenoot Andy Hoyle (35) had voor de grap een advertentie op eBay geplaatst, waarin hij haar te koop aanbood.

De man werd vervolgens overspoeld met reacties. In de advertentie stond: 'Het chassis is uitstekend voor het aantal kilometers dat erop staat en tegen extra kosten kun je een garantie krijgen.' Men kon bieden vanaf 1 pond, maar de bedragen liepen al snel op. Sommige mannen wilden zelfs hun eigen vrouw ruilen.

Iemand anders bood niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn motorfiets ter waarde van 8000 pond aan. Ondanks alle goede aanbiedingen wilde Hoyle zijn vrouw niet verkopen. Hij voelt zich wel gevleid door het aantal biedingen

ik denk dat menig slavenhandelaar het internet wel handig had gevonden :o)
maar gelukkig zijn we die tijd voorbij.. :o)

 

een strip voor computerminded en linux-minded mensen

http://www.hackles.org

voor wie op vacantie wil maar het niet kan... geniet van Africa online :o)

http://www.africam.com/public/index.jsp

humor op het internet..  weken leesplezier.. :o)

http://www.thehumorarchives.com/

monty python rules.... hier de scripts van een paar shows (understatement)

http://www.ibras.dk/montypython/justthewords.htm

 

zo, dit was het voor vandaag... enjoyyyyyyyy :o)

 

The Gemini ;o)

 

 


17:38 Gepost door The_Gemini | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |